Wednesday, September 26, 2012

I miss you like crazy ♥




                                                I miss you like crazy 
                                     Even More than words can say 
                                                I miss you like crazy 
Every minute of every day 
Girl I'm so down when your love's not around 
I miss you, miss you, miss you 
I miss you like crazy 
You are all that I want 
You are all that I need 
Can't you see how I feel 
Can't you see that my pain's so real 
When I think of you 
I don't know what to do 
When will I see you again  

Sekolah Menengah ♥



26 September 2012 - Hello hello semuanya. Eh lupa nak bagi salam. Assalamualaikum ~ Hihi. Harini mood tak berapa nak baik sebab dapat result PRA PMR 2 yang agak teruk dari yang 1. Hm, 3C kali ni?! Science, Sejarah and of course MATHEMATICS! Oh, maybe I deserve that marks sebab tak cukup study. Itula akibatnya kawan kawan. Jangan jadikan contoh saya yang suka study last minute. That's a big NO NO!  

Less than 2 weeks nak PMR. Tak lama lagi tamatla persekolah untuk Tingkatan 3. Tahun depan tingkatan 4, SWEET SIXTEEN BABYYY! Hahaha. Bila fikirkan perjalanan dekat SMKRD dalam masa tiga tahun ni, agak mengembirakan juga. Ada saat pahit, manis, suka duka. Semuanya bercampur. Harap ending bagi tahun 2012 ni happy. Dapat straight A's dalam PMR memang sukar, tapi tak mustahil kan? :)

Pertama kali menjejakkan kaki dekat SMK Rosli Dhoby ni memang agak peliks. Ingat lagi masa temankan abang daftar k SMKRD untuk Tingkatan 2. Terus check nama dekat senarai kemasukan tingkatan 1. Taklah terkejut sangat bila dapat tahu nama Hanis Izyan Izzati tersenarai juga sebab abang pun dah sekolah kat sana. Frust memang frust sebab kalau tak aku dah sama sekolah dengan bestfriends aku, Amirah dan Affizah. Tapi, nak buat macam mana, Mak dah pujuk sekolah sana. Tak nak jadi anak yang tak dengar cakap, mestila ikutkan kehendak ibubapa. Nanti tak berkat ilmu. Hihi ^.^

Masa shopping beli barang sekolah, mulut ni tak henti henti pujuk mak, "Mak, nak sekolah kat SMK Agama!" Mak jawab apa? Semua baju sekolah dah beli. Baju kurung, tudung, kasut. Tudung tu mak jadikan alasan nanti membazir beli tudung yang baru. Maklumlah, kalau sekolah agama, tudung dia kan berbeza sedikit. So, dah berputus asa pujuk Mak. Menghitung hari nak melangkah ke alam persekolahan yang baru, takde semangat langsung. Sebab risau fikirkan, ada tak kawan sekolah rendah aku yang sama, apa pandangan orang dekat aku, aku dapat menyesuaikan diri tak, cikgu cikgu pula sporting ke tak. Macam macam bermain dalam fikiran. Tanpa sedar, air mata pun terkeluar pula sebab asyik fikirkan benda yang sangat tidak cool itu. 

Masa daftarkan diri, haha. Lucu pula bila ingatkan kembali. First time guna baju kain biru muda. Eh, rasa dah semakin tua pula. Masa daftar tu, aku jumpa sapa ye? Hm, yang aku ingat Nizrul. BAGUS! Ada juga kawan sekolah rendah yang sama. Lepastu jumpa Hanna, memang happy giler. Haha. Ada juga peneman kalau takde orang nak sudi kawan nanti. Biasala, orang macam aku ni. Akhir sikit orang nak hulurkan salam persahabatan.

First day of school, tahun 2010. masuk kelas semua senyap. Tengok Batrisyia dan terus duduk sebelah dia. Sunyi giler suasana masa tu. Kalau orang kentut perlahan pun terdengar okay. Haha. Aku paling TIDAK SUKA masa sesi perkenalkan diri. Aku ni pemalu :3 Malu la nak kenalkan diri. Tak lama kitorang nak jadi rapat, dalam masa maybe 3 bulan camtu dah semua kenal. Kebanyakkan kawan aku waktu form 1 dulu pindah. Lorenzo, Vanessa, Anasthasia yang lain tu aku tak tahu macam mana nak eja nama. Sorry guys! 

Rata-rata pelajar sekolah menengah rasa sekolah menengah memang zaman persekolahan yang teruk. High school is probably one of the most happiest, saddest, depressing, tiring, fun, exciting and emotional times of our livesBagi aku, masa kita dah ke sekolah menengah, masa itula kita dah cuba nak cari identiti diri sendiri. Kita nak kenal pasti, siapa kita sebenarnya. Remaja perempuan, termasuk aku *angkat tangan*, dah mula nak keliru dengan perasaan kan? Haha. Eee, malu lah. Masa aku dah meningkat remaja ni, perasaan malu dan insecure tu dah mula ada dalam diri. Malu nak berdepan dengan orang terutamanya kaum Adam. Takde rasa confident dalam diri. Jumpa orang cantik lagi, rasa rendah diri. Jumpa orang pandai lagi, rendahkan diri lagi. Rasa macam aku ni tak dapat jadi macam pelajar perempuan lain yang dah kenal identiti diri masing masing. Sangat tak cool okay! 

Masa form 2, ada juga budak kelas lain masuk. Eh kejap. Form 2 ke form 1? Ya Allah! Sah sah aku ni pelupa, kawan yang lain, kalau ada silap jangan marah? Hehe. Husna, Saiful, Livia, Siti, Vivian, Aznisha yang lambat masuk. Naim pula baru tahun ni. Masa form 2 dulu, kitorang tak rapat sangat macam sekarang ni. Kenapalah lambat sangat kitorang nak sedar kitorang ni semua saling sayang menyayangi *kelip kelip mata. Haha. Tahun ni lelaki perempuan, semuanya rapat! Semuanya jadi kawan baik *atau aku seorang yang anggap macamtu? Haha.  Sebab tu berat hati nak pindah. Dan aku buat keputusan, macam mana pun result aku dapat PMR nanti, baik ke teruk ke, aku nak STAY kat SMKRD! Titik!!! Berat hati la nak berpisah dengan kawan kawan lain yang mungkin nak apply kat sekolah baru. Sekolah berasrama penuh! Sedih! Pilu! Kecewa! Dan....MARAH! Geram laaaaa! Macam mana kalau aku seorang je stuck dekat sekolah tu? Harap harap tak lah. Hmm.

Kenapa tak nak cuba apply kat sekolah berasrama penuh? Sebab yang paling utama! TAKUT NANTI TAKDE YANG SUDI MENJADI KAWAN DENGAN KITEEEE! Tidakk! Dahla dengan sifat aku yang, err, insecure nak berdepan dengan orang ni memang tak berikan manfaat pada diri sendiri. Mak pun ada suruh try je apply nanti, tapi kalau hati tak nak, pindah nanti, ilmu pun tak dapat sebab hati dekat tempat lain. Aku tak nak duduk kat asrama. Memang 100% tak nak! Lagipun, ehem ehem, pujaan hati dekat Sibu. Mana boleh pergi jauh jauh :3 


Life isn’t easy, love hurts, boys lie, friends stab you, parents yell, and you always try but you’re never good enough, and don’t know why.


“There are a million rules for being a girl. There are a million things you have to do to get through each day. High school has things that can trip you up, ruin you, people say one thing and mean another, and you have to know all the rules, you have to know what you can and can't do.” 



Tuesday, September 25, 2012

This is sweet :)





“I am asking you to marry me because I love you,” he said, “because I cannot imagine living my life without you. I want to see your face in the morning, and then at night, and a hundred times in between. I want to grow old with you, I want to laugh with you, and I want to sigh to my friends about how managing you are, all the while secretly knowing I am the luckiest man in town.”

“What?” she demanded.

He shrugged. “A man’s got to keep up appearances. I’ll be universally detested if everyone realizes how perfect you are.” 

Monday, September 24, 2012

Memories are like diamonds :)




24 September 2012 - Assalamualaikum and hello everyone! Pra PMR 2 is over and PMR is coming soon! Hopefully, aku dapat jawab soalan nanti dengan hati tenang dan tawakal dekat Tuhan ;)

Memories are like diamonds. Berharga sangat kan? Sumpah takde idea nak post apa malam ni. So, aku just nak post few pictures budak budak 3G yang aku tengah rindui sekarang. Haha. Walaupun esok dapat jumpa dorang, tak kesah la. Nak juga post sedikit gambar-gambar awesome mereka. Handsome young boys and beautiful young girls. Memang ada sesetengah daripada diorang ni perangai agak gila gila, nakal sangat, suka kacau orang, tapii...orang yang macam tu lah aku SUKA sangat kawan! Sebab langsung tak bosan kawan dengan diorang. Hihi. So, check it out :D


From left ; Jackson, Maziah, Saiful, Fowler dan Haziq.

 Awesome us!

 Cinta, Maziah, Abadi dan Bebek 

Buah hati Livia ku seorang 

 Last year's picture :)

 I found thisss!

Classmates yang tercinta dan Cikgu Fresilia :)

 My beautiful Evanastasia ;)

 Maziah, Cuna dan Husna 

With Cikgu Fresilia yang ohsemmmm :D


Cukuplah tu je dulu. Yang lain, hmm, private pictures. Haha. Kalau nak diuploadkan semua, tak tidur la malam ni. Kalau ada gambar baru, baru aku post lagi. Yang ni kebanyakkan nya gambar tahun lepas *i guess? Hihi. Cantik dan handsome tak kawan kawan aku? 


A memory lasts forever, and never does it die. True friends stay together and never say good bye 

Friday, September 21, 2012

Hari Sukan SMKRD 2012 ♥






21 September 2012 - Assalamualaikum! Lama sangat tak update blog ni kan? Sumpah busy giler! Tahun ni PMR. Dan tinggal about 2 weeks lagi sebelum....*bunyi petir* PMR! Aaa, nervous. Sekarang ni exam pra PMR 2. PMR nanti, my aim is to get straight A's, Insyaallah :)

Entry kali ni nak cerita pasal Hari Sukan kitorang. It was so AWESOME! Antara Hari Sukan kegemaran aku la.  Had a lot of fun with girlfriends ku yang tercinta abadi, awesome classmates, crush! Hamboii! Crush! AAAA! Tahniah sebab menang banyak hotstuff. I'm really proud of you! Hihi :3 Amboi, Hari Sukan bukan main semangat ye? Mentang2 ada six packs! Tau tak banyak perempuan tergodaaaa?!! Hot leee! Hahaha. Tapi ingattt! Pelajaran jangan lupa okay? Hihi :3

Classmates aku banyak juga yang ambil bahagian, mostly dalam acara larian la. Harry Ejay, Saiful, Fowler Peter, Livia, Evanastasia, Vivian, Naim, Nizrul Izham, Jackson, dan Siti and I'm proudly to say that some of them dapat juga pingat dan yang paling besttttt ada yang dapat banyak sampai lima pingat *angkat kening tinggi2*. Bangga wooo! Siapa yang tak bangga kan? Bangga tau dapat kawan atlet.  Walaupun aku tak dapat, tapi kawan aku dapat pun dah cukup. Boleh share2 kan nanti? Haha.

Tahun ni aku dalam Rumah Merah. Form 1 Rumah Merah juga. Form 2 je Rumah Biru. Sukacitanya dimaklumkan bahawa......*drumrolls please* RUMAH MERAH MENANGGG! WOHOOOO! Walaupun bukan aku yang bagi point untuk Rumah Merah menang, aku jadi tukang sorak. Pembakar semangat atlet Rumah Merah yang tengah lari okay? Tanpa tukang sorak, siapa nak bagi semangat untuk diorang kan, kan? Jangan cemburu ahli rumah sukan yang lain. Hehe :3

Dan, dengan girlfriends, mestilah SERONOK! Husna, Batrisyia, Maziah, the twins Kakak dan Adek, Aznisha, Siti dan Qamaliaaa. Perempuan kalau jumpa kamera tak sah kalau tak bergambar, kalau dapat sampai full memory dalam handphone or sampai bateri kamera habis. Hari Sukan tahun ni memang best tau! Sayang kitak semuaaaa! Tak tau la macam mana kalau tahun depan tak sama sekolah, terpaksa cari kawan baru untuk jadi girlfriends *sentap* Huhu :'(


The best part is, last day Hari Sukan, dapat guna baju kelas yang baru je dapat dari Abang Posmen. Yeayyy! Thanks Abang Posmen sebab sempat hantar sebelum hari Jumaat walaupun ada sedikit masalah masa delivery tu. Blablabla...baju kelas kitorang warna Magenta. Mixture of pink and purple. Sumpah cool kan? Budak budak laki okay je kan guna pink? Takpe, korang pakai pink, korang nampak macho! Bersediala tunggu perempuan usha nanti. Haha :3

Aku sayang semua classmates aku walaupun ada yang aku tak sempat nak berkenalan sepenuhnya. Walaupun tak rapat sangat kan? Agama lain lain, berlainan bangsa, tak kesah la, janji bersatu hati kan. Aku sayang korang sangat sangat tau tak?! Memang la aku tak tunjukkan melalui perbuatan, tapi deep inside my heart, memang aku sayang korang semua. Every single one!  Tak dapat imagine macam mana tak sama sekolah dengan korang lagi tahun depan. Mesti rinduulaa. Rindu dengan Cikgu Fresilia, rindu suasana dalam kelas masa cikgu-cikgu ajar. Budak lelaki paling nakal! Hsh, tak baik tau! Pahit manis kita harungi bersama kan dalam masa 3 tahun ni. Mana dapat nak cari rakan sekelas yang cool dan awesome macam korang semua lagi. Nanti kalau kita semua ada yang tak sama sekolah lagi, tak sama kelas jangan lupakan aku okay? Janjiii?! Aku takkan lupakan korang semua buah hatiku! Aku tak pindah tahun depan :')  Aaaaa, nangis la masa taip benda ni. Langsung tak cool! *usap air mata* TAK NAK LA!! 

The 3G family! Tapi tak semua ada dalam tu. Awesome tak baju kelas kitorang? Hihi ;D

The girlssss! Sayang semua nya! Cari mana saya :P

And then, there's me. Fyi, bubbles aku memang tak nampak dalam gambar ni. Kecewaa :(

# Sila klik gambar untuk melihat lebih BESAR. Terima kasih :D
 
Template by Ekinn Zhareef