Friday, March 30, 2012


Jujur ku katakan, menahan perasaan di hati yang datang bertandang bukanlah sesuatu yang senang. Lebih lebih lagi jika perasaan itu berkisarkan rasa rindu, cinta dan kasih sayang. Tapi ingatlah bahawa rasa itu datangnya daripada tuhan. jadi, luahkanlah segalanya sambil menadah tangan dan berdoa agar diberi kesabaran dan ketenangan.

Sunday, March 11, 2012

Dear future husband...



I will be looking into your eyes when we're old and wrinkly and know that this was the right choice. I promise to always be there for you. Happy, sad, good, bad. I'll be right by your side. I promise that you'll be my best friend. I promise I won't keep any secrets from you. I will be looking into your eyes when we're old and wrinkly and know that this was the right choice.I love you :)





The Harry Potter pledge


11 Mac 2012 - Assalamualaikum. Sumpah, boring giler malam ni. Jum kita baca ikrar peminat Harry Potter :)

I promise to remember Harry

When someone grows up with no love

I promise to remember Ron

When someone is jealous

I promise to remember Hermione

When I meet someone with wisdom beyond their years

I promise to remember James and Lily

When someone dies before their time

I promise to remember Dumbledore

At the thought of the greater good

I promise to "Solemnly Swear That I Am Up To No Good"

for George, Fred and Padfoot of course

I promise to remember Snape

When my heart fills with remorse

I promise to remember Narcissa

When I'd do anything for family

I promise to remember Hedwig

Who lived and died soaring

I promise to remember Percy

When ambition gets the best of me

I promise to be careful

For Moody's sake, of course

I promise to remember Hagrid

When one is wrongly blamed

I promise to remember Neville

When I stand up for what is right

Yes, I promise that I will remember Harry Potter

Oh gosh, I miss Harry Potter so much. Nasiblah aku ni ada kumpul buku dan disc Harry Potter. Boleh baca dan tengok berulang ulang kali. Harry Potter is part of my childhood. Sekarang, takde lagi buku Harry Potter aku nak tunggu. Takde lagu film Harry Potter aku tak sabar nak tengok. Thank you J.K ROWLING. Sebab buat childhood aku lebih bermakna dan buat aku selalu berangan rangan ada wand sendiri.

Roses are red, violets are blue, insult Harry Potter and I'll Avada Kedavra you :D


Saturday, March 10, 2012

I really can’t


11 Mac 2012 - I really can't picture anyone having a crush on me. I can't picture someone thinking about me before they fall asleep, or telling their friends about me. I can't picture anyone getting butterflies because I said hi to them, or even just smiled at them. I can't picture someone smiling at the computer screen or their cell phones when we're talking.

I mean like..why would the even do that? I'm just me. Nothing extraordinary, or special.




Friday, March 9, 2012

Advice :)


"Mencintai seseorang itu adalah hak kitam namun memiliki seseorang yang kita cintai tanpa ikatan sah dan halal itu bukan hak kita. Jangan pernah takut melepaskan sesuatu yang belum berhak kita miliki. Dia pasti akan kembali seandainya Allah menjadikan ia untuk kau miliki atau Allah akan menggantikan dengan yang jauh lebih baik. Jangan pernah takut untuk kehilangan sesuatu yang bukan hak kita."

09 Mac 2012 - I'm gonna stick with that advice. Yeap, maybe ada orang nanti akan judge aku. 'Apela kau ni, macam ustazah pulak bagitau tu' Eh, kejap ye cik kak, cik abang. Memang kita boleh buat keputusan dalam mencintai atau menyayangi seseorang. Tapi, jodoh dan ketentuan semua kat tangan Tuhan.

Banyak orang kat luar sana especially perempuan lah kan, jatuh cinta atau sayang dengan lelaki yang salah. Dan dorang akan start give up. Dalam bab ni kan, bagi aku, if you want a true love, you just have to wait. Your prince charming is on his way. Mungkin 'kereta' yang dorang pakai tu tengah pancit ke kan. Sabar jelah.

Dalam perjalanan kita untuk menemui orang yang betul dan seorang yang Tuhan dah takdirkan untuk kita, kita akan jumpa banyak orang yang salah. For example, ada sesetengah perempuan, kalau suka kat lelaki. Dorang akan cuba nak jadi Miss Perfect untuk lelaki tu. Maybe dorang nak jadi orang yang TERBAIK untuk laki tu. Kepada perempuan kat luar sana, kalau lelaki sayang kat kita, dorang akan terima kita seadanya. Dorang taknak kita ubah diri kita untuk dorang. Tapi, kadang kadang, perubahan tu baik juga. Bergantung lah. Kalau kita ni dulu tak rajin solat. Bila jumpa dengan seseorang yang selalu bagi nasihat supaya solat. Kita berubah ke arah kebaikan kan?

Jangan terus judge diri kita. Kita terus rasa insecure. You think that you're not good enough for anyone. Kita rasa kita tak cukup cantik, tak cukup baik, tak cukup pandai, semuanya tak cukup. Itukan buat kita tak rasa confident untuk berdepan dengan orang. You're gonna get your heart broken, more than one. That's what happens when you grow up. But you learn each time. Remember that everything happens for a reason. Just smile and be yourself :) xx

"The best love is the one that makes you a better person, without changing you into someone other than yourself.."




When I have kids…


09 Mac 2012 - My daughter will learn that she is beautiful no matter what she looks like. She will not be insecure about anything and become a wonderful woman like any women out there right now. And my son will learn how to treat ladies right not like fu**ers we have nowadays and have respect. Something I think that is becoming rare day by day. I don't want to compare them with other people cause I know how it feel. I want them to understand that I love them with all my heart and will always be there for them whenever they need me. In the process of changing, people gonna judge you. But Allah keeps you strong :) x


New update.


09 Mac 2012 - First update untuk tahun 2012. Wohoo! Sorry sangat sebab lama dah tak update. Well, bukannya ada orang baca kan? Kan? Ececece. Sekarang ni dah cuti.

Aku nak lepas stress dulu. Baru habis exam. Homeworks nanti nanti la aku buat. Ada masa lagi ni. Minggu exam pun cikgu tak lupa nak beri 'buah tangan' sebelum cuti. Pergh! Terbaek lah cikgu. Taknak kasi kitaorang rehat le tuuu. Jealous :)

Err, sumpah aku tak tahu nak tulis apa sekarang. Merapu je. By the way, dalam kelas aku ada murid baru. Lelaki pulak tu. Jangan fikir macam macam. Aku tak berminat langsung dengan dia. Pleasela. Hahaha. Happy holidays guys! I hope you enjoy your holiday dan untuk my lovely sayangs, Nurul Natasha, Amirah, Affizah, Batrisyia Merais dan Husna Nazifa, I love youu. Muah muah




 
Template by Ekinn Zhareef