Thursday, October 20, 2011

:)


I always thought that our kind of relationship only existed in dreams -


In the past I did not want to let anyone really know me

Now I find that I am telling you things about me

that I long ago forgot

because I want you to understand everything about me

In the past I only wanted people to see the best of me

Now I find that I do not mind your seeing my faults

because I want you to accept me the way I am

In the past I thought that only I could make the right decisions for myself

Now I can discuss all my ideas with you

and you can help me make decisions

because I have such a complete trust in you

In the past I did not care how I treated people

Now I find that I have a new sensitivity towards everyone

because my softest emotions have been awakened by you

In the past love was a word that I was not sure of

Now I find that inside of me every fiber, every nerve, every emotion, every feeling is exploding in an overwhelming emotion of love

I always thought that our kind of relationship only existed in dreams -

Now I have found out that our kind of relationship is even better than my dreams and the love that I have discovered is all for you



ABC about me


NSTRUCTIONS: Fill out these questions and make a new note called "ABC About You." Don’t forget to tag me because I want to know more about you.

A - AVAILABLE: Tetttttt.

B - BIRTHDAY: Sembilan April :D

C- CRUSHING ON: Encik A

D - DRINK YOU LAST HAD: Air Oren.

E - EASIEST PERSON TO TALK TO: Husna Nazifa, Amirah and Affizah.

F - FAVORITE SONG AT THE MOMENT: Banyak :)

H - HOMETOWN: Sibu.

I - IN LOVE WITH: Allah, my family and Encik A.

J - JUGGLE: -

K - KILLED SOMEONE: Yes, killed her in my mind :)

L - LONGEST CAR RIDE: -

M- MILKSHAKE FLAVOR: -

N - NUMBER OF SIBLINGS: empat orang termasuk aku.

O - ONE WISH: Aku nak jaga tiang agama aku dan aku berharap sangat dapat jumpa Encik A

P - PERSON YOU CALLED LAST: -

R- REASON TO SMILE: aku pun tak tau. kadang-kadang senyum sorang diri tanpa sebab :P

S - SONG YOU LAST HEARD: seperti pelangi-dygta :')

T - TIME YOU WOKE UP: Isnin-Jumaat 4.20 a.m. Kalau Sabtu dan Ahad, depends la. Haha :)

U - UNDERWEAR COLOR: Warna-warni. aku suka rainbow. ahahaha. kidding :)

V - VEGETABLE: Tak kesah. makan je.

W - WORST HABIT: Suka beli barang yang last2 tak pun diguna. #boros

X - X-RAYS YOU'VE HAD MOST RECENTLY: -

Y - YOYOS ARE: cool :)

Z - ZODIAC SIGN: Aries.

RANDOM QUESTIONS ABOUT YOU

Your favorite number/s: 9, 11 dan 13

What color do you wear most: black maybe. tapi, my fav colour is pink and white :)

Least favorite color: orange?

What are you listening to: -

Are you happy with your life right now: yes dan maybe no. yes, kalau dekat rumah dan time dengan bestfriends. no kalau kat sekolah. hehe :)

What is your favorite class in school: English and Geografi :)

Who is/are your best friend/s: Amirah and Affizah.

Are you outgoing: Maybela :)

Favorite pair of shoes: Wedges :P

Can you dance: random dancing kat dalam bilik adala #opssssss

Can you tie a cherry stem with your mouth: no

Can you whistle: tak :(

Cross your eyes: yesssss

Walk with your toes curled: whatttt?!!

DO YOU BELIEVE IN...

Do you believe in life in other planets: tak. dulu pernah.

Do you believe in miracles: yes :)

Do you believe in magic : aku pun tak tau.

Love at first sight: yessssssss

Do you believe in Santa: tak, aku sendiri pun boleh jadi Santa :)

Do you know how to swim: dalam swimming pool aku berjalan je. haha :)

Do you like roller coasters: tak sebab aku ni GAYAT. berdiri atas kerusi pun aku takut. apa lagi naik roller coasters.

Do you think you could handle the stuff they eat on those reality shows: aku tak faham!

Have you ever been on a plane: mestila pernah.

Have you ever asked someone out: ajak perempuan pernahla. lelaki? kawan je :P

Have you ever been to the ocean: laut yang mana satu?

Have you ever painted your nails?: tak pernah :)

THE WHAT'S

What is the temperature outside?: sekarang hujan. so, korang agak-agak la :)

What radio station do you listen to: hits.fm dan disebabkan aku orang Sarawak, mestila Sarawak.fm sebab ayah aku suka dengar radio tu :)

What was the last restaurant you ate at: mcdonald.

What was the last thing you bought: one set pencuci muka :)

What was the last thing on TV you watched: The Devil Wears Prada. Oh gosh, best sangat :)

THE WHO'S

Who was the last person you IM'd: takde.

Who was the last person you took a picture of: my little brother, Zikri

Who was the last person you said I love you to: Encik A

CRYING SECTION

Ever really cried your heart out: PERNAH

Ever cried yourself to sleep: pernahla.

Ever cried on your friend's shoulder : tak terfikir pun. Isnin ni la aku nangis kat bahu Husna. boleh tak Husna?

Ever cried over the opposite sex: pernah.

Do you cry when you get an injury: mestila kalau luka tu besar la.

Do certain songs make you cry: kalau time tu aku sedih pastu keluar pulak lagu yang ada kena mengena. mestilah aku nangis kan :')

HAPPY SECTION

Are you a happy person?: maybe yes or no. aku pun tak tau. tanya kat kawan aku la :)

LOOK AT ME

What is your current hair color: warna-warni :P

CURRENTLY WEARING

What shirt are you wearing: baju pj sekola. hahahahahahaha :P

Pants: jeans :)

Shoes: aku bukan orang puteh :)

Necklaces: tak.

A woman

Favorite eye color: coklat :)

Short or long hair: long hair of course.

Height: aku tak tahu. belum sukat lagi :D

HAVE YOU EVER

Been to jail: TAK PERNAH dan tak teringin pun.

Mooned someone: ?

Thought about suicide: aku masih waras untuk berfikir :)

Laughed so hard you cried: selalu. aku suka ketawaaaaaaaa

Cried in school: pernah, dan Husna lah penyebabnya

Thrown up in a store: no

Wanted to be a model: tak :)

Seen a dead body: yeap.

Been on drug: makan ubat sebab sakit adala :P

Gone skinny dipping: takkkkkkk

THIS OR THAT

Pepsi or Coke: Pepsi.

McDonald's or Burger King: mcdonald

Single or Group Dates: Group :)

Chocolate or Vanilla: chocolate

Strawberries or Blueberries: strawberry

Meat or Veggies: meat

TV or Movie: both :)

Guitar or Drums: guitar

Adidas or Nike: tak tau :)

Chinese or Mexican: Malay :)



Tuesday, October 18, 2011

BILA LELAKI BETUL2 SERIUS DALAM PERCINTAAN


Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan... Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu…

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.

Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...

Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat.

Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu.

Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh.

Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain.

Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu.

Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.

sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur.

Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.. Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek...

Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu... Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI..



Monday, October 17, 2011

Mohd Shafiq Afnan



AKU TAHU KAU SEDANG BACA BLOG AKU. KAU GENDOT.

Wanita II ;)


Ya Allah, mengapa wanita sering menangis? Jawabnya: Kerana wanita itu unik. Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa, Aku kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya, Aku lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman, Aku kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia, Aku teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah, Aku berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun, Aku kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman, Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi.. Wanita makhluk kuat, Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana Aku berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru. “WANITA itu ISTIMEWA”


Ya Allah


If he isn’t right for me Ya Allah, then take him away from me. If I can't have him in this dunya, allow me to forget him. If he isn't the one that will love me, raise children with me, and have us live together, then take him away and have me forget. But if Your plans prove otherwise, allow me to be so close to You Ya Allah. Let our struggles be for Your sake and bless us with patience and courage. Humble us and protect us oh Allah.

Credit to : Kak Zima

Kak Zima, sorry sebab ambil status Kak Zima :(



Wanita :)


17 Oktober 2011 - Suatu ketika, ada seorang anak lelaki yang bertanya kepada ibunya, “ Ibu ,mengapa ibu menangis? Ibu menjawab, “ Sebab aku wanita.’’ Saya tidak mengerti, kata si anak lagi .Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat. “Nak, kamu memang tidak akan mengerti ….” Kemudian, anak itu bertanya kepada ayahnya, “ Ayah mengapa ibu menangis ? Si ayah menjawab, “ semua wanita memang menangis tanpa ada alasan .”

Hanya itu jawapan yang dapat diberikan oleh ayahnya. Lama kemudian, si anak itu menjadi remaja dan tetap tertanya–tanya, mengapa wanita menangis.
Pada suatu malam, dia bermimpi dan mendapat petunjuk daripada Allah SWT, mengapa wanita mudah sekali menangis. Saat Allah SWT menciptakan wanita, Dia menjadikan wanita sangat penting. Allah SWT menciptakanya bahu agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun bahu itu cukup lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tidur.

Allah memberikan wanita kekuatan untuk melahirkan zuriat dari rahimnya walaupun selepas itu menerima cerca daripada anaknya sendiri. Allah memberikannya ketabahan yang tetap bertahan pantang menyerah disaat orang berputus asa. Allah juga memberikan kesabaran untuk merawat keluarganya walaupun dirinya letih, sakit, lelah tetapi tanpa keluh kesah. Allah memberikan wanita perasaan kepekaan dan perasaan kasih sayang untuk mencintai anaknya dalam situasi apa–apapun biarpun anak–anaknya kerap kali melukai perasaan naluri seorang ibu. Perasaan ini memberikan kehangatan kepada anak-anaknya. Sentuhan lembutnya memberi keselesaan dan ketenangan. Dia berikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya, melalui masa kegetiran dan menjadi pelindung baginya. Bukankah tulang rusuk suami yang melindungi setiap hati dan jantung wanita?

Allah kurniakan kepadanya kebijaksanaan untuk membolehkan wanita menilai tentang peranan suaminya. Seringkali pula kebijaksanaan itu menguji kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap saling melengkapi dan menyayangi.
Dan akhirnya, Allah berikan air mata agar dapat mencurah perasaannya. Inilah yang khusus Allah berikan kepada wanita, agar dapat digunakan dimana dia inginkan.Hanya inilah kelemahan yang dimiliki wanita walaupun sebenarnya….air mata..


Credit to : Adik Sarah

 
Template by Ekinn Zhareef